Voetklachten

Bij diverse voetklachten kunnen steunzolen een goede oplossing bieden. Er zijn 3 typen voeten die het meest voorkomen:

 

Platvoet: de boog van de voet ligt vlak. Hierdoor zijn er vaak klachten in het enkelgewricht en zijn de voeten vaak vermoeid.

 

Holvoet: de boog van de voet is bol. Vaak is er veel druk onder de hiel en bal van de voet. Ook is er veel spanning van de pezen van de voet. Hierdoor zijn de voeten vaak vermoeid.

 

Plat-knikvoet: vaak is er een pijnlijke knokvorming bij de grote teen. Ook zijn de enkels pijnlijk en is er een doorgezakte voorvoet (branderig). Na lange tijd bestaat de kans dat de grote teen vast kan gaan zitten bij dit type voeten (botwoekering).

Aanmeten steunzolen

Het aanmeten van steunzolen gebeurt met een schuimbakje. Hierdoor hebben wij een exacte afdruk van uw voet. Het schuimbakje wordt in sommige gevallen volgegoten met gips en hierop wordt dan de zool gefabriceerd.

 

De steunzolen kunnen uitgevoerd worden in verschillende materialen en modellen. Kuipvormzolen zorgen bijvoorbeeld voor meer stabiliteit rond het hielbeen, wat wenselijk is bij een flinke holvoet of platvoet. Ook worden veel steunzolen uitgevoerd met een zachte voorvoet in verband met een gevoelige, branderige balpartij bijvoorbeeld bij de plat-knikvoet.

Elastische kousen

Ook voor het aanmeten van elastische kousen kunt u terecht bij Adams Orthopedische Schoentechnieken.

Meer informatie?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? Wij zijn bereikbaar op 013-5426414 of via info@adamsorthopedie.nl.

 

Adams Orthopedische Schoentechnieken – Uw voeten in goede handen

Adams Orthopedische Schoentechnieken | Piusstraat 14 | 5038 WS | Tilburg | 013 - 542 64 14 | info@adamsorthopedie.nl |
Aanmeetlocaties in Tilburg, Tilburg-Reeshof, Udenhout en Reusel
.